По време на пътуването си до Казахстан папа Франциск заяви, че е

...
По време на пътуването си до Казахстан папа Франциск заяви, че е
Коментари Харесай

Папа Франциск: Войната не е каубойски филм, в който има добри и лоши момчета

По време на пътуването си до Казахстан папа Франциск заяви, че е неточност спорът в Украйна да се назовава руско-украинска война. Според него в реалност това е международна война, оповестиха от Ватикана.

Според медии, близки до Ватикана, папата се е срещнал с някои свещеници йезуити по време на визитата си в Казахстан в средата на септември, съобщи анадолската организация.

Според тях по време на визитата папата е направил изказване пред йезуитското издание " La Civilta Cattolica ". По време на срещата е приказвал и за продължаващата руско-украинска война.

" Войната е в ход. Мисля, че е неточност да се мисли за нея като за каубойски филм, в който има положителни и неприятни момчета. Също по този начин е неточност да се мисли, че това е война сред Русия и Украйна. Не: това е международна война ", съобщи папа Франциск.

Папата също по този начин означи, че посещение в Украйна е допустимо. На този стадий не е на дневен ред.

Папа Франциск споделя, че при визитата си в Казахстан, при него са пристигнали украински посетители. Един от тях е бил военният офицер, който е виновен за последната размяната на военнопленици сред Русия и Украйна. Той му е предал лист с 300 пленници. След това папа Франциск е предал този проблем непосредствено на съветския дипломат.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР